СВІТОВА СТАТИСТИКА ФАКТОРИНГУ В 2016 РОЦІ | Факторинг Фінанс Факторинг Финанс
Новини
21.06.2017

СВІТОВА СТАТИСТИКА ФАКТОРИНГУ В 2016 РОЦІ


Попередні статистичні дані світового факторингу свідчать про те що галузь у цілому зросла, на багатьох ринках спостерігається значне зростання. Однак, ці успіхи компенсувалися скороченням обсягу факторингу в Китаї, де спад в економіці також вплинув на міжнародні показники країн контрагентів, таких як США, – хоча в цьому випадку ситуація пом’якшується ростом вітчизняного бізнесу, принаймні, у відношенні членів FCI.

Загальний обсяг операцій у 2016 році становив 2,376 млрд євро, що трохи вище, ніж в 2015 році, де він досяг 2,367 млрд євро. Обсяг країн членів FCI складає майже 60% світового внутрішнього обсягу, 84% міжнародного і 64% від загального обсягу.

Міжнародні показники за перші 4 місяці 2017 року показують 3% зростання, отже можна припустити, що важкі часи закінчилися, і що цей сектор повернеться на позитивний шлях в цьому році.

Європейські ринки показують зростання, близьке до 2,5%; Однак, слід пам’ятати, що ці цифри, зібрані в євро, і Великобританія, що знаходиться під впливом коливань валютних курсів, має понад 20% європейського обсягу. Просте конвертування вітчизняної валюти в євро призводить до спаду більш ніж на 13%, а більш складний розрахунок, для уникнення похибок через зазначені коливання визначає, що збільшення на 1,25% правильно відображає зміну ринку.

Решта «зрілих» ринків, таких як Італія (близько до +10%) Франція (+ 8%) і Німеччина (+ 4%) показують продовження висхідного тренда, але з іншої сторони, скорочення експорту Туреччини знизило загальні світові показники, з прогресуючим спадом до 10%. Слід підкреслити, що ринок Росії виріс на +20%, а Нідерландів на + 26%.

Через значне скорочення обсягу факторингу в імпорті по причині спаду в економіці в Китаї, на ринку Північної Америки зафіксовано зниження більш ніж на 5%, але в США внутрішній ринок факторингу збільшився на 3%.

В країнах Південної Америки обсяг факторингу зріс більш ніж на 20% завдяки продуктивності Бразилії (більше 50% зростання), Аргентина (+ 22%), Мексика (+ 17%) і Чилі (+ 12%). Майбутнє галузі в регіоні як і раніше виглядає дуже багатообіцяючим і високо очікуваним.

Африка є регіоном, де попередні дані повинні були бути значно скориговані і остаточна цифра зростання – 9%, що, звичайно, в значній мірі залежить від південноафриканського ринку. Хотілося б сподіватися, що зусилля нових «гравців» незабаром почнуть показувати позитивні результати.

Азія, як вже згадувалося, знаходиться під сильним впливом Китаю, і остаточні цифри показують зниження на 14% і з аналогічними результатами інших традиційних сильних гравців, таких як Тайвань (-10%) і Японія (-9%). З протилежними результатами, Гонконг (+ 28%), Австралія (+ 14%) і Сінгапур (+ 4%) і хороші показники зростання також показують Малайзія, Таїланд і В’єтнам.

Світова статистика факторингу , щорічно презентує основні ключові дані факторингу по всьому світу. Вони охоплюють внутрішній і міжнародний обсяг факторингу згідно з даними майже 390 членів в 90 країнах світу.

Джерело


Зворотній зв’язок