Прес-реліз EUF за 2017 рік – європейський факторинговий ринок прискорюється | Факторинг Фінанс Факторинг Финанс
Новини
28.12.2017

Прес-реліз EUF за 2017 рік – європейський факторинговий ринок прискорюється


Нещодавно Федерація ЄС з факторингу і комерційного фінансування провела зіставлення результатів першого півріччя з факторингового ринку ЄС. Було проаналізовано 97% європейського ринку факторингу.

Оборот факторингу в першій половині 2017 року для країн ЄС перевищив 776 млрд. євро, що на 9% більше, ніж роком раніше.

Відповідно 2017 стає восьмим роком постійного безперервного зростання факторингового обороту, підтверджуючи, що факторинг в даний час сприймається компаніями як один з їх основних джерел фінансування.

За той же період 2016 року приріст склав 3,14%, тому в цьому році більш високе значення передбачає, що кінцеве зростання обороту на 2017 рік буде значно вище, ніж в 2016 році, і може навіть перевищити 15%, що більш ніж в два рази вище середньорічного темпу зростання за останні 5 років.

Зростання ВВП в цьому році було вище, ніж у минулому році (10,4% в порівнянні з 9,6% в першій половині 2016 року), і між країнами були великі відмінності.

Ринок факторингу ЄС незмінно залишився насиченим.

На закінчення, дані, зібрані Федерацією ЄС за першу половину 2017 року, показують, що факторинг розвивається набагато швидше, ніж економіка ЄС, і це пов’язано з тим, що він стає визнаним джерелом фінансування для компаній. Більш того, зростає інтерес до факторингу без регресу, який крім фінансування також забезпечує кредитне покриття від ризику неплатоспроможності боржника. Комбінація цих двох основних функцій розглядається компаніями як ключовий елемент в підтримці їх сталого розвитку.

Примітки для редакторів:

EUF є представницьким органом для факторингового і комерційного фінансового ринку в ЄС. Він включає національні і міжнародні галузеві асоціації, які активно працюють в регіоні. EUF прагне взаємодіяти з урядом і законодавцями з метою розширення доступу до фінансів для бізнесу, приділяючи особливу увагу спільноти МСП. EUF виступає в якості платформи між Факторинговим і Комерційним фінансовим ринком і основними законодавчими директивними органами по всій Європі, об’єднуючи національних експертів, щоб виступати з єдиних позицій.

 

Джерело


Зворотній зв’язок